Lupaamme: Pitkä polkujuoksu vie hiljaiseen tunturiluontoon. Juoksemme mahdollisuuksien mukaan pieniä polkuja, joista osaa ei näy kartalla. Erämaan juoksufilosofiamme lähtee turvallisuudesta, jota opit retken aikana ja siihen valmistautuessa. Neuvomme, millaiset varusteet tarvitset pitkälle polkujuoksulle pohjoisessa.

Urho Kekkosen kansallispuisto sekä läheiset erämaat tarjoavat upeat puitteet pitkälle polkujuoksulle. Osalla reiteistä kuljemme myös polkujen ulkopuolella. Halutessasi opit retken suunnittelua ja suuntimista tunturiluonnossa.

Reitin suunnittelee toiveidenne pohjalta UK-puiston kupeessa asuva Polkujuoksijan päätoimittaja ja Flowpisteen perustaja Tomi Savolainen. Osan ryhmistä hän myös opastaa. Tarvittaessa buukkaamme ryhmälle kaksi opasta.

Koko päivän retkellä matkaa kertyy yleensä reitistä riippuen 30–60 kilometriä, mutta voimme sopia myös lyhemmistä tai pidemmistä matkoista. Ennakkovarauksessa olevilla juoksuretkillä kerromme suunnitellun reitin pituuden.

Tapaamme pitkää juoksua edeltävänä päivänä pienellä tunnustelulenkillä. Käymme läpi tulevan pitkän retken sekä varmistamme, että suunniteltu reitti sopii ennustettuun keliin. Tarvittaessa mukautamme reittiä tai turvaudumme varareittiin.

Polkujuoksu Urho Kekkosen kansallispuistossa, reittiesimerkit

UK-puiston reittien keskuspaikka on valtaosin Kiilopään tunturikeskus. Suomen Latu Kiilopään ja läheisten mökkien lisäksi majoituspaikaksi sopii viiden kilometrin päässä Kakslauttanen tai Saariselkä, josta autosiirtymää kertyy noin 20 kilometriä. Saamelaisjuurinen Vuotson kylä on vajaan 40 kilometrin päässä melko lähellä Nattasia ja Ruijanpolun retken alkupaikkaa.

UK-puiston useiden reittiemme lisäksi järjestämme juoksuretkiä esimerkiksi Lemmenjoen kansallispuistoon ja Kevon luonnonpuiston kanjonireitille.

  • Ruijanpolku ja Terävä-Nattanen, optiona Pyhä-Nattanen 30–40 km
  • Suomunruoktu–Raututunturit–Kuutamokuru–Kettukuru 30 km
  • Teräväkivenpään tunturijono 30 km +
  • Tuiskukurun kierros 50 km +
  • Lankojärvi–Lankopää 50 km +
  • Aittajärveltä Paratiisikuru–Ukselmapää–Ukselmakuru 40–60 km
  • Aittajärvi–Kiilopää 40–70 km
  • Raja-Joosepista Kuikkapään kierros alkaen 55 km

Reitistä riippuen 80–240 € / juoksija, mikäli ryhmäkoko vähintään 4 henkilöä. Tiedustele myös yksityisretkiä 1–3 juoksijalle.

Kysy tarjous tai lisätietoja sekä varaa sähköpostitse >> tomi.savolainen@gmail.com

Hinnat sisältävät alv:n, polkujuoksuoppaan retkillä ja tunnustelulenkillä sekä pitkän retken valmistelutilaisuuden. Hinnat eivät sisällä esimerkiksi majoitusta, eväitä ja ruokailuja tai pitkään retkeen mahdollisesti liittyvää kimppakyytiä. Osallistujat huolehtivat omasta vakuutusturvastaan.