Polkujuoksu tunturit, Lappi trail running UK-puisto kansallispuisto

Lupaamme: Koet päivien aikana polkujuoksua upeissa Lapin tunturimaastoissa. Saat päivien aikana lisää itsevarmuutta polkujuoksuun erämaisilla poluilla. Tiedät, miten varautua juoksuretkille pohjoisessa. Opit perustiedot juoksuretkille sopivasta ravinnosta.

Keskuspaikka on tunturikeskus Suomen Latu Kiilopää Urho Kekkosen kansallispuiston rajalla. Saariselkä sopii myös majoituspaikaksi, joskin päivittäinen siirtymä on autolla noin 20 kilometriä suuntaansa.

Täsmällisiin juoksureitteihin vaikuttavat ryhmän toiveet ja sää, mutta pyrimme juoksemaan paljon tunturipoluilla.

Päivä 1: Erämaan polkujuoksun tuntuma

Avaus: Lähtökohdat ja ryhmän toiveet

Tuntuma tarkaksi erämaan polkujuoksuun – mukana tekniikkaa ja kehon herättelyä. 10–20 km

Iltapelit: Erämaajuoksun taidot ja varusteet

Päivä 2: Kartta mahdollistaa polkujuoksun erämaassa

Juoksukierros tuntureilla ja ikimetsissä tuo luottamusta kartalle sekä opettaa hahmottamaan juoksusuunnan myös ilman karttaa. Aikaa on käytettävissä 4 tuntia, matkaa kertynee 20–25 km.

Päivä 3: Mäkiä tai maastopyöräilyä

Aamupäivän polkujuoksu: verttiä viisaasti TAI maastopyöräilyä tuntureilla.

Opastus sisältyy hintaan joko polkujuoksuun tai maastopyöräilyyn. Pyörävuokra ei sisälly hintaan. Laatupyörät varaamme Roll Outdoors Kiilopäältä heidän hinnastonsa mukaisesti.

Suosittelemme innokkaillekin polkujuoksijoille maastopyöräilyä Kiilopään lähistön hienoilla poluilla! Maastopyöräily tarjoaa oivan mahdollisuuden lisätä treeni- tai retkitunteja pienemmällä loukkaantumisriskillä kuin pelkästään juosten. Lajit tukevat erinomaisesti toisiaan ja Kiilopään-Saariselän alue sopii molempiin.

Iltapelit: Energia ja juominen pitkällä matkalla + pitkän retken suunnittelu

Päivä 4: Pitkä polkujuoksu tunturimaastoissa

Koko päivän pitkä juoksuretki.

Kohteen valitsemme ryhmän kanssa. Saatamme lähteä esimerkiksi Nattasten kupeesta Sompion luonnonpuistosta ja juosta ikivanhaa Ruijan polkua Kiilopäälle tai suunnitella oman kierroksen Urho Kekkosen kansallispuistoon. Olipa valinta mikä tahansa, saamme oppaiden paikallistuntemuksen ansiosta mukaan hauskoja pieniä polkuja, joista kaikki eivät välttämättä näy kartalla.

Iltapelit: Yhteenveto, palautteet ja moikat

Polkujuoksu tuntureilla – ryhmävaraukset

Ryhmävarausten päivämäärät sovimme erikseen ja voimme muokata ohjelmaa ryhmänne toiveiden mukaisesti. Yhteydenotot ja varaukset: tomi.savolainen@gmail.com.

4–5 osallistujaa, 375 € / juoksija (sis. alv 24 %)

6–10 osallistujaa, 325 € / juoksija (sis. alv 24 %)

Isommat ryhmät hinnoittelemme erikseen tarpeidenne mukaan.

Hinnat sisältävät yhden polkujuoksuoppaan retkillä ja erämaan juoksutaitoja tuovat keskustelutilaisuudet.

Hinnat eivät sisällä esimerkiksi majoitusta, eväitä ja ruokailuja tai pitkään retkeen mahdollisesti liittyvää kimppakyytiä. Osallistujat huolehtivat omasta vakuutusturvastaan.