Lupaamme: 2–4 päivän polkujuoksu vie tuntureiden erämaahan. Juoksemme valtaosin pieniä polkuja, joista osa tuntuu unohdetuilta, sekä polutonta paljakkaa. Erämaan juoksufilosofiamme lähtee turvallisuudesta, jota opit retken aikana ja siihen valmistautuessa. Neuvomme, millaiset varusteet tarvitset varaustupiin tukeutuvassa polkujuoksuvaelluksessa pohjoisen yöttömän yön kesässä.

Leppoisalla juoksuseikkailulla koet Urho Kekkosen kansallispuiston ydintä. Reitin suunnittelee toiveidenne pohjalta UK-puiston kupeessa asuva Polkujuoksijan päätoimittaja ja Flowpisteen perustaja Tomi Savolainen. Osan ryhmistä hän myös opastaa. Tarvittaessa buukkaamme ryhmälle kaksi opasta.

Yleensä etenemme juoksuvaelluksilla leppoisasti hölkäten, joskin ylämäissä myös kävelemme lajin ja matkan luonteeseen sopivasti. Emme hae reittiennätyksiä, mutta kilometrit tunturinousuineen ja mahdollisine illan lisälenkkeineen tekevät reissusta fyysisen.

Kuljetamme ruoat ja varusteet mukanamme. Varaustilanteen salliessa yövymme metsähallituksen varaustuvissa, joten tavaramäärä pysyy kohtuullisena.

Huom! Varaustuvat voimme varata vasta ilmoittautumisten myötä. Mitä aiemmin ilmoittaudut, sitä varmemmin saamme juoksuvaelluksen kannalta paikat ideaaleista tuvista. Tämä on tärkeää erityisesti koronarajoitusten aikana, sillä varaustupien paikkamäärää on rajoitettu.

Kerrothan ilmoittautuessasi, mikäli sinä tai joku muu ryhmästäsi ei ole aiemmin kokenut ultramatkan juoksukisaa tai -retkeä tai vähintään yhden yön juoksuvaellusta. Myös ensikertalaiset ovat lämpimästi tervetulleita, mutta retken turvallisuuden ja mielekkyyden takia käymme yhdessä läpi tilanteen.

Hintaesimerkki kolmen päivän juoksuvaelluksesta: 355 € / juoksija, mikäli ilmoitat vähintään 6 henkilöä kerralla. Ota rohkeasti yhteyttä vaikka haluaisit opastetulle juoksuvaellukselle kahden tai kolmen hengen porukalla! Pyrimme löytämään sopivan ratkaisun myös todella pienille ryhmille.

Hintaesimerkki sisältää alv:n, varaustuvat sekä polkujuoksuoppaan retkellä, valmistelutilaisuuden juoksuvaelluksen aattona ja varustelistan. Hintaesimerkki ei sisällä kimppakyytiä vaelluksen lähtö- ja paluupisteeseen eikä esimerkiksi muuta majoitusta, ravintoa ja varusteita. Osallistujat huolehtivat omasta vakuutusturvastaan.

Yhteydenotot ja ryhmävaraukset >> tomi.savolainen@gmail.com