Kiilopää–Rautulampi–Lankojärvi–Lankopää–Kiilopää 50 km +

Lupaamme: Pitkä polkujuoksu vie hiljaiseen tunturiluontoon. Juoksemme valtaosin pieniä polkuja, joista osa tuntuu unohdetuilta. Erämaan juoksufilosofiamme lähtee turvallisuudesta, jota opit retken aikana ja siihen valmistautuessa. Neuvomme, millaiset varusteet tarvitset pitkälle polkujuoksulle pohjoisessa.

Urho Kekkosen kansallispuisto sekä läheiset erämaat tarjoavat upeat puitteet pitkälle polkujuoksulle. Suunnitellulla reitillä kuljemme myös polkujen ulkopuolella. Halutessasi opit retken suunnittelua ja suuntimista tunturiluonnossa.

Reitin on suunnitellut UK-puiston kupeessa asuva Polkujuoksijan päätoimittaja ja Flowpisteen perustaja Tomi Savolainen. Todennäköisesti hän myös opastaa juoksuretken.

Tapaamme pitkää juoksua edeltävänä päivänä pienellä tunnustelulenkillä. Käymme läpi tulevan pitkän retken sekä varmistamme, että suunniteltu reitti sopii ennustettuun keliin. Tarvittaessa mukautamme reittiä tai turvaudumme varareittiin.

Kerrothan ilmoittautuessasi, mikäli et ole aiemmin kokenut ultramatkan juoksukisaa tai -retkeä. Myös ensikertalaiset ovat lämpimästi tervetulleita, mutta retken turvallisuuden ja mielekkyyden takia käymme yhdessä läpi tilanteesi.

Reittiä on mahdollista keventää ajamalla alusta ja lopusta kymmenisen kilometriä eli yhteensä noin 25 km maastopyörällä. Maastopyöräreitti on selkeästi merkitty, mutta osin teknisesti vaativa ja mäkinen. Mikäli tämä kiinnostaa, mainitse asiasta ilmoittautuessasi. Jos koko ryhmä valitsee lajiyhdistelmän, opas pyöräilee mukana. Muutoin maastopyöräpätkät ajetaan ilman opasta toisen ryhmään kuuluvan kanssa. Lajien yhdistely vaatii siis vähintään kaksi kiinnostunutta.

125 € / henkilö

Retki toteutuu, mikäli mukaan ilmoittautuu vähintään 4 henkilöä. Mikäli ilmoitat vähintään 6 henkilöä kerralla, myönnämme 20 prosentin ryhmäalennuksen. Jos haluat juosta pelkästään oman ryhmäsi kanssa, katso myös pitkän retken ryhmävaraukset.

Hinta sisältää alv:n, polkujuoksuoppaan retkellä ja tunnustelulenkillä, pitkän retken valmistelutilaisuuden sekä varustelistan. Hinta ei sisällä esimerkiksi majoitusta, eväitä ja ruokailuja, pitkään retkeen mahdollisesti liittyvää kimppakyytiä tai mahdollista pyörävuokraa. Osallistujat huolehtivat omasta vakuutusturvastaan.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot sähköpostitse >> tomi.savolainen@gmail.com

Maastopyörän voit vuokrata sähköavustuksella tai ilman kumppaniltamme Roll Outdoors Kiilopäältä.